De unde provine carnea de porc de la Auchan? Puțini citesc eticheta

28 08. 2024, 10:29
auchan

Tu citești etichetele de pe carnea pe care o cumperi? Iată de unde provine carnea de porc de la Auchan! 

Foarte puțini români obișnuiesc să citească etichetele produselor pe care le achiziționează din supermarketuri, iar carnea nu face excepție. De exemplu, doar 40% din necesarul de carne de porc este acoperit din producția locală, restul fiind importat. Marile magazine aduc carne în principal din Germania și Spania. 

Pentru că sunt tentați de reducerile mari sau pur și simplu din grabă, românii uită să citească ce scrie pe eticheta produsului pe care îl achiziționează, deși ar trebui să fie foarte atenți la acest aspect.

De unde provine carnea de porc de la Auchan 

Magazinele Auchan sunt populare și prezente în toată România, oferind clienților o gamă completă de produse. Aici, pot fi găsite de la alimente precum carne, ouă, lactate și făinoase, până la articole de igienă, produse pentru animale, accesorii pentru casă și grădină, dar și electrocasnice. 

 Asemenea altor retaileri, Auchan oferă frecvent reduceri la o varietate de produse. De obicei, articolele de bază, cum ar fi pâinea sau carnea, beneficiază de prețuri reduse. Din acest motiv, mulți români se grăbesc să profite de aceste oferte, fără să mai acorde atenție etichetei produselor. 

 De unde provine carnea de porc din magazinele Auchan? Direct din România. Retailerul lucrează cu furnizori locali, ceea ce le permite clienților să se bucure de produse proaspete și de calitate, conform Fanatik.ro. 

„Un procent de 95% din produsele agro-alimentare comercializate în lanţul Auchan este reprezentat de produse româneşti. Mai mult, carnea pe care o comercializăm este 100% din România, de la ferme autohtone. 

Pentru a ajunge la această performanţă, colaborăm strâns cu Ministerul Agriculturii pentru a identifica fermierii care au capacităţi de producţie corespunzătoare”, declara Tiberiu Danețiu, directorul de marketing al Auchan România, în cadrul unei audieri la Camera Deputaţilor, conform Profit.ro. 

 

 

Sursă foto: social media